fbpx

Ayak Masajının Sağlığımıza Olumlu Etkileri

Ayak Masajı Rahatlığı ve Sağlığı

Ayak Masajının Sağlığımıza Olumlu Etkileri

Uzun süre ayakta kalanlar veya gün içerisinde hareketsiz ve çoğunlukla oturarak çalışan kişilerde ayak şişme problemleri ortaya çıkabilir. Bunu en iyi akşam eve gelindiğinde çorapların lastik zinden anlayabiliriz. Ayaklarımızın sağlığı için gün içerisinde yürüyerek veya çeşitli hareketlerle ayaklarımızda kan ve lenf birikmesinin önüne geçmeliyiz. Ayak şişkinliğinin indirilmesi için çok kez ayakların yukarıya doğru kaldırıldığına şahit olunmuştur.

Ayak sağlığı ve dolaşım sağlığı için, ilerde oluşabilecek varis problemlerine karşı önlem alınmasını desteklemek için ayak masaj cihazları ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda ayak tabanlarında bulunan mekanizmaların bası noktalarına dokunmasıyla vücudun diğer organlarına giden sinirler de uyarılmaktadır. Binlerce yıllık Çin masaj terapilerinin oluşturmuş olduğu bilgi birikimi ışığında dizaynı yapılan ayak masaj cihazları refleksoloji masajını evinizde her an ulaşılabilir hale getirmektedir. Ayak masaj cihazlarının hava yastıkları ile desteklenmiş modellerinde ayak ve baldırlar eş zamanlı sıkıştırılarak bir nevi lenf direnaj fonksiyonu da uygulanmaktadır. hareketsiz kalan lenf sıvısının vücuda yönlendirilmesi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi konusunda etkili olmaktadır.

Refleksoloji Nedir?
Refleksoloji, bir tür denge masajıdır ve kişinin kendisini fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak iyi hissetmesini sağlar.

Refleksoloji masajı ayaklarda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktaları olduğu ve bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanır.

Refleksoloji masajı yapan kişiye Refleksolojist denir. Vücudun enerji yollarında bir tıkanıklık varsa kendini rahatsızlık olarak belli eder. Enerji yollarındaki bu tıkanıklık giderildiğinde vücut enerjisi dengelenir ve bağışıklık sistemi güçlenir. Refleksoloji masajında Refleksolojist lgili refleks bölgesine masaj yaparak tıkanıklığı giderir ve böylece vücudun kendi kendine iyileşme mekanizmasının daha iyi çalışması sağlanır.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir